Чапкънов: Българинът мрази всеки успял с труда си

Вече ни заобикаляла само лошотията, нищо добро нямало
Обновена: 7 май 2019 10:03 | 6 май 2019 22:05, Екип на Bulgaria On Air
104

Боли ме, че ни заобикаля само лошотия. Това заяви в "Денят ON AIR" авторът на герба на България и прословут художник Георги Чапкънов. Според него нашенецът мрази всеки един човек, който е успял с качествата и труда си.

Чапа, както е известен творецът, призна, че след смъртта на съпругата си преди няколко години вече му е все по-трудно да живее. И допълни, че не обръща внимание на хората, които го хулят зад гърба му.

"Не си струва да се обиждам на хората, които ме хулят. А те са много. Старостта е ужасно нещо. Избавлението от нея е само трапът. Преди шест години загубих най-скъпия си човек - жена ми, и не мога без нея. Искам час по-скоро да ида при нея. Едно време празнувахме Гергьовден на Осиковица - страхотно място. Не съм обиден и огорчен, но не чакам вече нищо отникъде", сподели Чапкънов.

Той разкри, че всеки ден благодари на Господ за живота, който му е дал. Чапа също така сподели, че се надява хората в България да станат по-добри с времето и да не се мразят, както е в момента.

"На кой ли не съм правил портрети. Аз съм единственият на когото Федерико Фелини е позирал. Българинът мрази всеки, който е успял с качествата си, с труда си. Благодаря само на Господ, на никой друг. Боли ме от това, което ни заобикаля - няма нищо добро, нищо смислено. Тук е пълно с хора, които са се самозабравили и си мислят, че са голямата работа. Искам хората да се обичат, да не се мразят. Омразата е ужасно нещо. Хората трябва да са любезни и добри", каза Чапкънов пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 4 години
Всичките му скулптури са със сбъркани пропорции, сковани пози и пр. Достатъчно е да се сравни примерно паметника на Алеко на Витошка или на опълченеца до Александър Невски с неговия проект за паметник на Витошка или този на братя Прошек за да се види. Некадърник, на който му е виновен народа му. А за статуята на Света София, чул отнякъде, че такива статуи се правят с издължени крайници, защото се гледат отдолу, и хайде и той. Само че микеланджовият Давид е в затворено помещение... и пр. и пр.
79
3
 
1
 
! Отговори
Позитано 20 преди 5 години
До Анонимен 72 Престъпници са защото имат пари и не гласуват за нас.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията и пазарната икономика е така - човек за човека е вълк, иначе няма да успееш в живота и ще си вечно на дъното. Важното е да си по-голям мошеник от останалите, всеки знае, че с труд богат не се става, богат се става с измами, кражби, далавери.
77
1
 
6
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
Точно обратното е. Мързеливият ратай става чорбаджия, а работливия ратай цял живот работи като ратай.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посочете ми кой е успял от труда си? покажете ми човек който има един милион лева и не е спортист.Значи е мутра, мафиотн, политик или нещо от тоя род.
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ добрия ратай чорбаджия става а от мързелив ратай -КОМУНИСТ!
74
2
 
4
 
! Отговори
НЕУДОБНИТЕ преди 5 години
ТОВА СА ВСИЧКИ БЕЗПАРТИЙНИ НАДАРЕНИ ОТ БОГ!А УДОБНИ СА САМО ВЕРНИТЕ НА БКП НЕКАДЪРНИЦИ!
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като му е тясна държавата, никой не го спира да отиде някъде другаде и да го оценят подобаващо, щом е толкова голям талант.Колко съм хубав, хубав и как всички ми пречат...
72
1
 
8
 
! Отговори
да преди 5 години
а на който му се привижда, че крадците от ГЕРБ са по-добри от крадците от БСП има нужда от психиатрично лечение:))))един и същ бо'*** са !!!
71
3
 
3
 
! Отговори
да преди 5 години
между другото какво "съвпадение".... баш комунистите от СДС заедно на изборите с ГЕРБ, които "не били комунисти"..от леля Цецка до.. всички останали:)))))
70
4
 
4
 
! Отговори
да преди 5 години
"бившите" комунисти са като извънземните - всички говорят за тях, но никой не ги е виждал :))) десетилетия целувал оная работа на комунистическата партията за привилегии и накрая... антикомунист хахахахатакива "антикомунисти" с лопата да ги ринеш..от преподавателя по научен комунизъм Иван Костов до.. всички останали Пожарникари и т.н занаяти :))))
69
1
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
Това не е по темата, но не ставай смешен - човек с 3к заплата е беден, а средната класа не е средна по доходи. Първото условие да си в средната класа е да не си наемен работник. Ако ще и 100 хиляди долара да получаваш на месец, ако си на заплата, не си средна класа. В България няма средна класа.
68
8
 
2
 
! Отговори
Пройчо преди 5 години
Айде и тоя бивш комунист, какво ми реве- искал час по-скоро да отиде при жена си?Ами да заминава- за на там никой няма да му иска билет! Аман от циврещи таланти, които сега не ги оценяват! Така е в зоната на прехода към капитализма - трябва да си талант, а не като при комунизма-син на някой!!!
67
2
 
7
 
! Отговори
да преди 5 години
поредният, който се дразни, че никой не го мрази, защото на никой не му пука за него :))))до "това с Фелини" не звучеше зле, но.. човекът с комплексите просто не успя да ги скрие:))))))по-силно е от него:))))))
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактФакт е, че няколко десетки хиляди души в София вземат по над 3к заплата. Това не ги прави богаташи разбира се, а хора които формират т.нар средна класа - предимно служителни от ИТ сектора, но не само. И те ли са престъпници? Кое им е престъпното по-точно, това че години наред изучават различни технологии за да са конкурентни на пазара, докато бай Ганьа си сърба ракията пред панелката по потник, муахахахах.
65
1
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Доста хора в България говорят като г-н Чапкънов-споделям обаче мнението,че те описват всъщност себе си!?Г-н Чапкънов е страхотен склуптор и мисля,че всички уважават и се възхищават на труда му!По-скоро в България нихилизмът е повсеместно явление!А освен това ние много трудно преглъщаме и не прощаваме неуспехите и пораженията !Аз съм вече стар човек и мога да кажа-неуспехът или поражението е задължителната предпоставка за успеха!
64
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Всички, които говорят българина това, българина онова, всъщност описват себе си.Никой в България не успява по честен начин - с качествата си и с труда си. Успелите винаги го правят по престъпен начин. Тъжното е, че доста хора описват себе си в доста негативна светлина. Според мен те са малко, т.е. около мен "лошотията" е рядко срещана.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самата истина!На мен скоро един психично болен *** ми писа, че съм крадец защото имам БМВ и скоро народния съд щял да ме разстреля.Колата ми е на 15 години, но понеже тоя е окаян бедняк аз според него съм богаташ и съответно крадец.Това е електората на БСП.Окаяни впиянчени мизерници.
62
4
 
10
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 5 години
Не познавам нито един забогатял с честен труд - не е и възможно
61
3
 
10
 
! Отговори
диви варвари! преди 5 години
българските комунисти са такива!